Articole si stiri

Anunturi

10 Sfaturi SEO

June 16th, 2012

Fiecare organizatie care detine un web site ca parte a strategiei sale de comunicare ar trebui sa se folosesca de tehnicile SEO ( search engine optimization – optimizare pentru motoarele de cautare ) pentru a obtine pozitii cat mai ridicate pe paginile cu rezultatele cautarilor ale Google sau Bing.

Pe intelesul tuturor, SEO reprezinta totalitatea metodelor de a mari vizibilitatea unui site in cadrul paginilor cu rezultatele cautarilor de pe net.

Pe scurt, rezultatul activitatii SEO se traduce in trafic crescut catre site-ul dumneavoastra, iar in consecinta mesajul acestuia devine vizibil pentru un numar mai ridicat de internauti.

Mai departe vom prezenta zece actiuni din cadrul strategiei SEO pe care le consideram a fi esentiale dar, in acelasi timp, usor implementabile chiar de utilizatori fara cunostinte profesionale.

EVALUATI-VA POZITIA

Inainte de a implementa masurile SEO trebuie sa va evaluati pozitia initala, locul in care va gasiti in ierarhia motoarelor de cautare, cercetand rangul paginii d-voastra cu ajutorul unor instrumente ca Alexa sau Google toolbar.

Este important , de asemenea, sa verificati cu regularitate jurnalul referrer-rilor cu scopul de a depista originea vizitatorilor si cuvintele cheie folosite pentru a va gasi site-ul pe net.

CONCENTRATI-VA PE CUVINTELE CHEIE

Trebuie sa aveti in vedere plasarea unor cuvinte-cheie corespunzatoare in cadrul structurii site-ului d-voastra ( titluri, continut, URL-uri, denumirea imaginilor etc ).

Dar nu trebuie sa exagerati. Introducerea unui numar prea mare de cuvinte cheie va trimite direct in categoria “spammer” iar motoarele de cautare va vor ignora.

Aveti deci grija la acest aspect care poate sa produca si efecte negative daca nu este folosit corespunzator.

FOLOSITI LINK-URI SUPORT

O metoda simpla de a creste traficul este de a integra link-urile interne in cadrul site-ului d-voastra.

Cand creati continut nou ar trebui sa fie o regula sa realizati o legatura catre arhiva. Puteti face si textul ancora prietenos cu motoarele de cautare, cu cat mai multe cuvinte relevante fac trimitere catre o pagina cu atat mai mult cresc sansele ca respectiva pagina sa apara in rezultatele cautarilor bazate pe acele cuvinte.

Si aici masura este definitorie: trebuie sa aveti grija ca link-urile sa fie corespunzatoare si sa nu exagerati cu numarul lor, obosindu-va astfel vizitatorii.

ACTUALIZATI CONTINUTUL SITE-ULUI

Este foarte important ca sa detineti continut nou, imbogatit in mod constant, acest lucru ducand la cresterea traficului.

Cele mai bune site-uri, atat pentru detinatori cat si pentru motoarele de cautare, sunt acelea actualizate, care contin informatie consistenta si utila despre un anumit serviciu, produs, domeniu etc.

O modalitate de a va asigura ca site-ul primeste continut in mod frecvent este aceea de a integra un blog. Este o modalitate excelenta de a comunica direct cu actualii sau potentialii clienti, de a crea o multitudine de link-uri interne si externe in acelasi timp adaugand o nota personala site-ului.

CREATI LINK-URI RECIPROCE

O modalitate simpla de a genera mai mult trafic catre site-ul d-voastra este aceea de a stabili relatii (legaturi ) cu alte site-uri.

Puteti cere detinatorilor de site-uri bine pozitionate includerea unui link catre site-ul d-voastra, eventual returnand favoarea prin includerea unui link catre site-ul partener.

Asigurati-va ca partenerii d-voastra au o buna reputatie pe web,in caz contrar link-rile reciproce pot avea efecte negative asupra pozitiei site-ului d-voastra.

CREATI URL-URI PRIETENOASE CU MOTOARELE DE CAUTARE

Creati URL-uri prietenoase cu motoarele de cautare, denumindu-le folosind cuvinte–cheie explicite si clare.

La indexarea in cadrul unui motor de cautare veti avea mai mari sanse de a primi click-uri pe un URL explicitat prin cuvinte cheie clare decat in cazul explicitarii automate a acestora.

EVITATI ANIMATIILE FLASH

Introducerea elementelor flash in cadrul site-ului are doar efect decorativ, de impresionare vizuala, dar nu ajuta cu nimic pozitia in cadrul paginilor cu rezultate.

Daca e absolut necesar sa introduceti elemente Flash, introduceti pe aceesi pagina, de asemenea, text si link-uri de navigare.

DESCRIETI IMAGINILE

Robotii motoarelor de cautare cerceteaza doar textul de pe paginile web indexate, de aceea este important ca textul asociat imaginilor prezentate sa fie cat mai sugestiv posibil.

Incepeti cu denumirea imaginilor: introducand tag-ul ALT veti avea posibilitatea de a include o descriere bogata in cuvinte –cheie pentru fiecare imagine a site-ului d-voastra.

Textul vizibil din jurul imaginilor este, de asemenea, valoros pentru SEO.

FOLOSITI PLATFORMELE DE MEDIA SOCIALA

Un blog este doar unul din elementele strategiei de media sociala. Este, de asemenea, recomandat ca sa raspanditi link-uri catre continutul nou de pe site-ul d-voastra prin intermediul unor platforme de retele sociale.

Acesta strategie multiplica exponential numarul de locuri in care diversii vizitatori va pot vedea link-urile.

REALIZATI O HARTA A SITE-ULUI D-VOASTRA

Introducerea unei harti a site-ului ( o pagina care listeaza si se leaga cu toate celelalte pagini majore ale site-ului dumneavoastra ) usureaza cautarea acestuia de catre roboti.

Cu cat e nevoie de mai putine click-uri pentru a ajunge pe pagina dorita, cu atat e mai bine.