Analiza on si off-site, analiza comparativa a competitiei si trasare concluzii [...]
Sistem de administrare a continutului (CMS)
Un sistem de administrare a continutului (Content Management System – CMS) reprezinta un ansamblu de elemente si proceduri care permit crearea, editarea, publicarea si modificarea de informatie (sub forma de text, audio sau vizuala ) fiind folosit in mod particular in legatura cu mentenanta site-urilor web (web content management system –WCMS).
In mod sintetic, sistemul de administrare a continutului (CMS) poate fi definit ca ansamblul de procese dedicate difuzarii de informatii importante pentru o anumita organizatie.
Sistemul s-a dovedit a fi necesar datorita dezvoltarii explozive a internetului si a necesitatii degrevarii personalului tehnic specializat de sarcinile modificarii si crearii de materiale pentru tot mai numeroasele site-uri web.
Prin intermediul WCMS (sistem de administrare a continului web) personalul non-tehnic poate sa aiba atributii in sfera modificarii continutului site-urilor, lucru care nu era posibil la inceputurile internetului fara cunostinte aprofundate de progamare sau HTML.
Cu timpul au fost dezvoltate o serie de softuri cu atributii de CMS (content management system), dintre care putem aminti Joomla, Sitefinity, WordPress, DotNetNuke etc.
In opinia noastra WordPress prezinta o serie de atuuri majore fata de alte softuri similare, printre care mentionam:
• Interfata facila si intuitiva
WordPress permite modificarea unor multitudini de elemente ale website-ului fara a necesita cunoasterea unei singure linii de cod. Intr-un timp foarte scurt se pot edita/adauga imagini, text, comentarii, pagini multiple etc.
• Sistem prietenos cu utilizatorul
WordPress este un sistem extrem de prietenos cu utilizatorul, in comparatie cu alte CMS, care includ numeroase facilitati greu de utilizat.
• Sabloane si plug-in-uri gratuite
WordPress permite utilizarea gratuita a unui numar impresionant de sabloane si plugin-uri. Sabloanele (numite si teme sau template-uri) sunt folosite pentru a modifica aspectul general al site-ului iar plugin-urile permit adaugarea de elemente si functionalitati specifice. Toate sunt disponibile in mod gratuit.
• Comunitate de utilizatori
WordPress este folosit de o multitudine de utilizatori entuziasti, care pot oferi suport on-line pentru orice fel de problema cu care va confruntati.
• Gratuitate
Platforma WordPress este gratuita. Veti plati doar in cazul in care doriti sa folositi un sablon unic, dedicat pentru organizatia d-voastra.
• Evolutie
Platforma WordPress este in continua evolutie, noile versiuni venind in intampinarea exigentelor tot mai mari ale utilizatorilor, cu noi facilitati si capabilitati.