Articole si stiri

Anunturi

Sistem de administrare a continutului (CMS)

March 13th, 2012

Un sistem de administrare a continutului (Content Management SystemCMS) reprezinta un ansamblu de elemente si proceduri care permit crearea, editarea, publicarea si modificarea de informatie (sub forma de text, audio sau vizuala ) fiind folosit in mod particular in legatura cu mentenanta site-urilor web (web content management system –WCMS).

In mod sintetic, sistemul de administrare a continutului (CMS) poate fi definit ca ansamblul de procese dedicate difuzarii de informatii importante pentru o anumita organizatie.

Sistemul s-a dovedit a fi necesar datorita dezvoltarii explozive a internetului si a necesitatii degrevarii personalului tehnic specializat de sarcinile modificarii si crearii de materiale pentru tot mai numeroasele site-uri web.

Prin intermediul WCMS (sistem de administrare a continului web) personalul non-tehnic poate sa aiba atributii in sfera modificarii continutului site-urilor, lucru care nu era posibil la inceputurile internetului fara cunostinte aprofundate de progamare sau HTML.

Cu timpul au fost dezvoltate o serie de softuri cu atributii de CMS (content management system), dintre care putem aminti Joomla, Sitefinity, WordPress, DotNetNuke etc.

In opinia noastra WordPress prezinta o serie de atuuri majore fata de alte softuri similare, printre care mentionam:

• Interfata facila si intuitiva

WordPress permite modificarea unor multitudini de elemente ale website-ului fara a necesita cunoasterea unei singure linii de cod. Intr-un timp foarte scurt se pot edita/adauga imagini, text, comentarii, pagini multiple etc.

• Sistem prietenos cu utilizatorul

WordPress este un sistem extrem de prietenos cu utilizatorul, in comparatie cu alte CMS, care includ numeroase facilitati greu de utilizat.

• Sabloane si plug-in-uri gratuite

WordPress permite utilizarea gratuita a unui numar impresionant de sabloane si plugin-uri. Sabloanele (numite si teme sau template-uri) sunt folosite pentru a modifica aspectul general al site-ului iar plugin-urile permit adaugarea de elemente si functionalitati specifice. Toate sunt disponibile in mod gratuit.

• Comunitate de utilizatori

WordPress este folosit de o multitudine de utilizatori entuziasti, care pot oferi suport on-line pentru orice fel de problema cu care va confruntati.

• Gratuitate

Platforma WordPress este gratuita. Veti plati doar in cazul in care doriti sa folositi un sablon unic, dedicat pentru organizatia d-voastra.

• Evolutie

Platforma WordPress este in continua evolutie, noile versiuni venind in intampinarea exigentelor tot mai mari ale utilizatorilor, cu noi facilitati si capabilitati.